SKRIV INN OG TRYKK ENTER FOR Å SØKE

Nettbasert videotrening stadig viktigere for norske bedrifter

DSC1468-1

Det er stadig viktigere for bedrifter å utvikle sine ansatte for å beholde sine konkurransefortrinn. Ansatte som tidligere ble sendt på kurs, foredrag og seminarer opplever nye arenaer for kompetanseheving. Nå har en norsk tjeneste 15 000 månedlige brukere av sin nettbaserte kompetanseportal, og 6 000 av disse er ledere.


En undersøkelse gjennomført aCisco viser at om få år vil nesten 70 prosent av all nett-trafikk bestå av online video. NTNU, Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen var tidligere i år ute med å lansere gratis nettbaserte kurs med stor suksess. Nå blir nettbasert videotrening stadig mer brukt blant norske bedrifter.

  • Det koster mye penger å ta ut ansatte i arbeidstiden og stadig vanskeligere å samle alle på ett sted. Samtidig ser vi at mange ledere og ansatte heller foretrekker å se film fremfor å lese teori, sier Ole Konrad Fjeldstad Iversen, produkt- og utviklingsansvarlig i Scandinavian Technology Institute

Konseptet nettbasert videotrening ble utviklet etter at flere selskaper etterlyste et kostnadseffektivt læringsarena der deres ansatte kunne trene på relevante problemstillinger innen ledelse, salg og kundeservice forteller Iversen.

 

Last ned gratis e-bok:  Guide til gode kundeundersøkelser.
 
 

Felles læringsarena

Bedrifter bruker mye ressurser på å utvikle sine ansatte for oppnå bedre resultater. Der det tidligere var vanlig å sende de på kurs, foredrag og seminarer, ser bedrifter nå etter nye effektive løsninger. Spesielt for bedrifter med ansatte rundt om på forskjellige steder kan spare mye ved å benytte seg av nettbasert videotrening som læringsarena.

  • Flere og flere av våre kunder ønsker en felles læringsarena for sine ansatte, enten de jobber i Lindesnes eller Kirkenes. Det er lettere å få innspill fra ulike fagpersoner og deling av beste praksis gjennom en felles kompetanseportal på nett, forteller Iversen.

Kurs, seminarer og foredrag skaper et positivt engasjement og det er hyggelig for ansatte å gjøre nye ting i hverdagen. Fjeldstad Iversen trekker også frem verdien av den fysiske tilstedeværelsen til sterke fagpersoner som helt uvurderlig. Samtidig sørger en nettbasert videotrening for fortløpende kompetanseheving for ansatte uten å reise. Det hjelper bedrifter med å utvikle ansatte og motivere de i større grad enn tidligere. Scandinavian Technology Institute satser stort på å bringe kunnskapen ut til arbeidsplassene.

Vi ser nå at bedrifter som svært sjeldent jobbet med kompetanse innen fagfelt som ledelse, salg og service, faktisk sertifiserer sine ansatte. Nå kan ansatte rundt omkring i landet utvikle seg innenfor relevante fagfelt når og hvor de måtte ønske det, avslutter Iversen.

Scandinavian Technology Institute

Skrevet av: Scandinavian Technology Institute

Scandinavian Technology Institute (STI), tidligere Euro Business School, ble etablert i 1988 med en klar misjon; å hjelpe virksomheter å realisere sitt fulle potensiale – ved hjelp av eksisterende ressurser. Vi utvikler fremtidens bedrifter gjennom innsikt, kunnskap og mestring.