SKRIV INN OG TRYKK ENTER FOR Å SØKE

Hvordan motiverer du dine ansatte i tøffe tider?

god-kommunikasjon-motivasjon

Markedet er stadig i endring, og det er avgjørende for bedrifter å tilpasse seg for å øke lønnsomheten. Salgsmotivasjon handler om å få ditt salgsteam til å prestere. Hvis du som leder vil oppnå suksess, er det ditt ansvar å skape en atmosfære som gjør dette mulig.
 

 

Ledere og selgere er enige om at faglig utvikling er viktig for deres motivasjon. Likevel er lederen selv den viktigste årsaken til at selgere slutter. Selgere er ofte ambisiøse mennesker som er drevet av å nå sine salgsbudsjetter. Likevel, opplever selgere mangel på motivasjon når ledere ikke gir de mulighet til kompetanseheving og utvikling. Hver enkelt selger i din organisasjon er unik, og blir mest sannsynlig motivert av ulike faktorer. Det er viktig å forstå hva som motiverer dine medarbeidere for å utnytte potensialet.

Hva mener du er det viktigste en salgsleder kan fokusere på?

Se hva Per Christian Lunde, partner og senior konsulent hos Scandinavian Technology Institute, mener er det viktigste og hvilke fallgruver du bør unngå som leder. Se film:

 
Filmklipp er hentet fra sendingen «Forstå drivkreftene til medarbeiderne dine» på SalesPal.no
Scandinavian Technology Institute

Skrevet av: Scandinavian Technology Institute

Scandinavian Technology Institute (STI), tidligere Euro Business School, ble etablert i 1988 med en klar misjon; å hjelpe virksomheter å realisere sitt fulle potensiale – ved hjelp av eksisterende ressurser. Vi utvikler fremtidens bedrifter gjennom innsikt, kunnskap og mestring.