SKRIV INN OG TRYKK ENTER FOR Å SØKE

Randi Næss 25/10/2017

Bli en digital endringsleder - fem steg mot en effektiv lønnsom og digital endringskultur

bli_en_digital_endringsleder.png.jpg

 Når vet du at du har en effektiv og lønnsom digital læringskultur? Mange tenker og diskuterer, mens andre har tatt steg mot en digital læringskultur. Når små steg er del av en plan mot et overordnet mål om digital læringskultur, har organisasjonen startet på en spennende reise. Denne reisen lykkes ved at prosessen er planlagt og styres underveis – jeg kaller det gjerne digital endringsledelse av læringsprosesser.

 

Når vet du at virksomheten har en effektiv og lønnsom digital læringskultur?

Du har en effektiv, lønnsom og digital læringskultur når læringsprosesser og den naturlige måten å søke informasjon, kompetanse og utvikling for medarbeidere er støttet av hensiktsmessig teknologi.

Bli digital endringsleder og utgjør en forskjell for dine medarbeidere og kunder!

Den digitale endringsreisen kan være utfordrende men spennende under gode rammebetingelser hvor alle ledere er bevisst sin rolle som endringsleder. I dag når alle bransjer er i endring og omstilling bør alle ledere se på seg selv som endringsledere. En av de viktigste driverne fremover er teknologi. Som leder bør du jo før jo heller bestemme deg for å omfavne teknologi, eller enda mer offensivt bestemme deg for å elske teknologi. Husk, det du ikke er god på kan du trene på. Ingen er verdensmester over natten, så her gjelder å tenke at du skal bli bedre og bedre uke for uke. Det gjør ambisjonen enklere tilgjengelig.

Fem steg mot en effektiv, lønnsom og digital endringskultur:

  1. Sett ambisjonen – vi ønsker en digital kompetansestrategi og aktivt utøve endringsledelse for å nå vår ambisjon om en effektiv og lønnsom digital læringskultur. Ambisjonen forankres hos øverste ledelse.
  2. Avdekk kompetansepotensialer nå og for en forventet fremtid.
  3. Søk mulige samarbeidspartnere og finn riktig partner for din virksomhet.
  4. Gjør forarbeidet og etablere fundamentet for en klok utviklingsprosess, tilpasset din virksomhet, virksomhetens rammebetingelser og ambisjoner.
  5. Utøv klokskap og god endringsledelse underveis i prosessen. I praksis betyr det blant annet å feire små gevinster, dele suksesshistorier på veien og synliggjør gode rollemodeller.

    Change is the law of life and those who look only to the past or present are certain to miss the future” - John F. Kennedy

Lykke til som digital endringsleder!

Les mer om STI Progress, vårt LMS system for e-læring.

Randi Næss

Skrevet av: Randi Næss

Randi har hele sin yrkesaktive karriere innen strategisk og operativt salg – som salgsdirektør, salgssjef og salgsleder hos Braathens, SAS, IKEA og Til Bords. Randi ledet en av 4 store samordningsprosesser (Salg) mellom SAS og Braathens. Hun har god kulturforståelse, solid praktisk erfaring innen endringsledelse og en teoretisk forankring i Master of Management fra BI, med fordypning i Samspill & Ledelse, Endringsledelse og Nyskaping & Kommersialisering.