SKRIV INN OG TRYKK ENTER FOR Å SØKE

Brev til en salgssjef

brev_til_salgssjef

Jeg er selger i avdelingen din, og skriver til deg med ønske om at vi skal spille på samme lag. Bare slik kan vi begge oppnå enda bedre resultater. En gang var du den beste selgeren her, og derfor vet jeg at du innerst inne vet hvordan jeg har det. Du kjenner mine utfordringer, og vet at å lykkes i salg både krever krav og støtte.


Det siste året har du fokusert knallhardt på resultatene vi oppnår. Dessverre uten å gi det som skjer før et resultat oppstår nok oppmerksomhet.

Derfor vil jeg her komme med noen ønsker til deg, slik at vi begge kan lykkes.


Ta deg tid til å sette deg inn i det jeg faktisk gjør. Sett av tid til å bli med meg ut til kunden. Se hva jeg er god på og hva jeg kan endre. Legg merke til når jeg har høy aktivitet, eller kanskje sliter litt med å booke møter. Spør meg hvilke kunder jeg bruker tiden på, og om dette er lønnsomt på kort og lang sikt.

Slik danner du deg et bilde av hvilke muligheter vi begge har for å lykkes.


Deretter ønsker jeg at vi setter oss ned og reflekterer over det vi har funnet ut. Hva er jeg selv fornøyd med, hva kan endres til det bedre? Hvordan kan jeg bruke mine evner på en bedre måte? Hva trenger jeg av nye ferdigheter? Hva gjør de andre? Hva gjorde du den gang du var bedriftens beste? Så ser vi på tallenes tale. Hvor ligger suksessoppskriften?

Bare slik kan vi bli enige om hva vi kan endre slik at vi begge lykkes.


Det tredje jeg vil be deg om er å hjelpe meg å plukke ut noen tiltak og mål vi sammen skal fokusere på. Om disse er utfordrende, er det viktig å forankre disse hos meg. Forplikt meg til å gjennomføre det jeg har lovt og la oss bli enige om en felles handlingsplan. Hva kan jeg gjøre, og hvordan kan du støtte dette? Hvilke konsekvenser skal det ha dersom en av oss ikke gjør det vi har forpliktet oss til? Det vi sammen blir enig om er sterkere, enn om forteller meg hva jeg skal gjøre. Jeg yter nemlig bedre innenfor områder jeg selv har plukket ut. Får jeg være med å finne løsningene, tåler jeg også sterkere krav. Dette danner grunnlaget for vår felles forpliktende avtale om endring.


Dette er avgjørende for at vi begge skal lykkes.

Det siste jeg ber om er at du heier på meg. Motivere meg! Vis at du ser at jeg forbedrer meg og prøver. Støtt meg når jeg ikke lykkes. Utfordre meg til å prøve igjen. Vis meg hva som kan komme ut at dette. Positivt ved å gjennomføre og negativt ved å la være. Vis at du ikke lar meg bryte min del av avtalen. Sørg for å holde din. Gi meg tid. Vær utålmodig. Vær der.  Da er jeg sikker på at vi begge kommer til å lykkes.


Teksten er fritt basert på Euro Business School sin operative ledelsesmodell som består av Observasjon, Refleksjon, Forpliktelse og Motivasjon.


Hvordan få tid til ledelse? Med en enkel og god metodikk som «Tett på» skaper operative ledere resultater gjennom sine medarbeidere.

Last ned e-boken "Tett på"

Scandinavian Technology Institute

Skrevet av: Scandinavian Technology Institute

Scandinavian Technology Institute (STI), tidligere Euro Business School, ble etablert i 1988 med en klar misjon; å hjelpe virksomheter å realisere sitt fulle potensiale – ved hjelp av eksisterende ressurser. Vi utvikler fremtidens bedrifter gjennom innsikt, kunnskap og mestring.